Alles voor meer minder afval en meer hergebruik

Afval en circulariteit

Bij DEME geloven we dat afval ook een waardevolle grondstof kan zijn. Door het te hergebruiken, te recyclen én te verminderen, verkleinen we onze impact op het milieu. Als je weet dat afvalbeheer een van de belangrijkste uitdagingen is voor onze moderne samenleving, kun je je voorstellen hoe belangrijk nadenken over circulariteit is.

Het kan altijd beter

Wat ons betreft gaat circulair denken nog stuk verder dan hoogwaardig hergebruik en hoogwaardige recycling. Om natuurlijke hulpbronnen duurzaam te kunnen gebruiken, investeren we veel tijd en geld in onderzoek en technologieën. De innovatieve oplossingen die we zo ontwikkelen, helpen ons grondstoffen efficiënter te gebruiken.

Circulair denken en doen

Of we nu bouwen, baggeren, voor (schone) grond zorgen of op kantoor werken, we bedenken en implementeren altijd de meest duurzame manier. Op onze eigen werkterreinen. Maar natuurlijk ook op projecten waar we samenwerken met andere partijen. Zo lukt het steeds beter en vaker afval te minimaliseren en hergebruik te maximaliseren.

Glasheldere ambities

Dat de transitie naar een circulaire economie een integrale benadering van afvalbeheer vereist, is wel duidelijk. Dat we daar vol voor gaan, eveneens. Met de juiste innovatieve middelen én de mensen die er net zo duurzaam in staan als wij. Want alleen zo weten we zeker dat we onze glasheldere Zip Zero-ambities voor 2026 en 2030 realiseren.

Nieuws over Afval en circulariteit

Lees hieronder de laatste updates over wat we doen om ons afval te minimaliseren en hergebruik te maximaliseren.

BEKIJK ALLE UPDATES

Meer mooie verhalen? Materialen slim hergebruiken, tenders winnen door innovatieve werkmethodes, nieuwe natuur de ruimte geven? Mooie verhalen genoeg bij DEME Environmental.

Onze andere thema´s

Naast duurzame inzetbaarheid, stoelt onze (Zip Zero-e)missie op vier andere belangrijke pijlers waarmee we structureel de milieu-impact van onze activiteiten minimaliseren.

De laatste updates op onze
sociale kanalen

Volg ons ook op Social Media

Niks missen van de stappen die we zetten bij DEME Environmental?
Kies jouw manier om op de hoogte te blijven van onze (Zip Zero e-)missie!